Log ind
VÆRKTØJER
MatLex
Opslagsværk med matematikfaglige begreber
Notesbog
Din personlige notesbog til arbejdet på fagportalen
SkoleTube
Direkte adgang til en lang række web 2.0-værktøjer
Tallinje
Tæl og regn med tallinjen

Bevægelse i undervisningen


Under 'Forløb' finder du emnet 'Bevægelsesaktiviteter'. Her finder du aktiviteter, som er knyttet til de matematiske emner 'Tal og algebra', 'Geometri og måling' samt 'Statistik og sandsynlighed'.

Nogle gange har eleverne brug for ilt til hjernen eller en afbrydelse fra de stillesiddende aktiviteter – noget der i sidste ende kan bidrage til at forbedre både læring og trivsel.
Her kan såkaldte 'brain breaks' gøre underværker. 'Brain breaks' er små bevægelsesaktiviteter, der kan bruges uafhængigt af fag og sammenhæng, og som booster elevernes koncentration og motivation – og gør, at de igen bliver læringsparate.

Her på siden finder du en række selvstændige bevægelsesaktiviteter, udviklet af Skoleglæde.nu. der kan bruges som brain-breaks. Siden indeholder både aktive undervisningsstrukturer med inspirationsvideoer og workouts (klassefitness), der på få minutter får pulsen op og spændingerne væk.

Find aktiviteterne i højremenuen, og brug dem direkte i din undervisning.

Skoleglæde.nu består af et team af lærere og konsulenter, der arbejder mod bevægelse og trivsel i folkeskolen og på EUD. Siden 2000 har de arbejdet med undervisning og motivation i grundskolen ud fra ønsket om at levere ydelser, der styrker elevernes udvikling, læring og trivsel, fx klassefitness, aktiv undervisning og klassetræning, hvor eleverne kan prøve kræfter med karate, yoga, cirkeltræning, hip hop mv. Læs mere på skoleglæde.nu